Din lärare, veterinär VMD Sara Nyman

Välkommen!

Jag som har gjort kursen är veterinär och heter Sara Nyman. Jag har själv ägnat mitt liv åt hästar, både privat och i mitt arbete. Före veterinärstudierna arbetade jag ett par år som hästskötare med olika typer av tävlingshästar på Irland och i Österrike, jag blev veterinär 1990 och veterinärmedicine doktor 2001.

Jag är därefter vidareutbildad inom veterinärmedicinsk kiropraktik, hästtandvård delkurs 1-3, träningslära, biomekanik, rehabilitering, utfodring samt hästens inlärning och jag håller mig ständigt uppdaterad inom ämnesområdet genom kurser och fortbildningar.

Under de senaste 20 åren har jag varit en flitigt anlitad föreläsare inom hästhälsa, varit medförfattare till boken Hästens förutsättningar för arbete och även skrivit själv eller citerats i många hästtidningar. Det har varit olika sätt för mig att både nå ut med ”gammal” beprövad kunskap som tappats bort och med nya forskningsrön.

Jag är idag styrelsemedlem i Veterinärmedicinska Rådets Hästsektion och sitter med i Veterinärförbundets Normgrupp Häst.

I mitt arbete som hästveterinär ser jag ofta exempel på problem, skador eller sjukdomar som helt skulle kunna ha undvikits om man till exempel hade tränat, skött eller utfodrat hästen på ett annat sätt.

Med hjälp av rätt kunskap kan vi tillsammans förebygga många sjukdomar och skador hos våra hästar!


Gör klart och fortsätt